Barbara Nanning

"Ewiger Frühling",

Barbara Nanning over haar werk:

"Nooit eerder heb ik de bottende natuur tijdens het voorjaar, zo krachtig kunnen verbeelden als in mijn nieuwe installatie Ewiger Frühling.
Spierwitte takken met ontspruitende bladeren en bloemknoppen zijn gearrangeerd in lobbige glazen vazen of gestoken in kunststoffen voetstukken in de vorm van knotwilg en koraal. De schoonheid van de lente lijkt voor altijd gevangen.

Op weg naar Tsjechië bezocht ik in Meissen een tentoonstelling en zag daar de befaamde snowball blossoms vase. Getroffen door de schoonheid, het pure en niets verbloemende van wit ontstond het idee van een grote verstilde wereld van bloemen en planten.

De bloemen zijn geïnspireerd op zowel het barokke Meissner porselein als de glazen planten die in de jaren twintig bij het glashuis Venini op Murano in Italië werden geblazen. Van wit opaak glas glas lijken ze wel van porselein.

Bloemen en takken ontspruiten uit knoesten van knotwilgen en zijn uitgevoerd in het exclusieve witte opaak glas. Ze zijn met een ongekende verfijning en oog voor detail gemaakt en stralen een edele eenvoud uit.

De natuur, zowel organisch als anorganisch en vooral de bewegingen van het water, de wind en de wolkenluchten daarin, is een constante inspiratiebron. Kristallen, bloemen en micro-organismen bestudeer ik vanuit een welhaast 19e-eeuwse fascinatie voor vorm, structuur en geometrie. Ik verbind traditie met vernieuwing, Hollandse soberheid met oosterse rijkdom, vrijheid met structuur en ratio met gevoel."

nr.1
"Bomba", 60x50x53cm

nr.2
"Buds", 42x34x40cm

nr.3
"Daphne", 47x42x60cm

nr.4
"La Pivoine", 43x36x69cm

nr.5
"Royal Pumpkin", 62x50x60cm

terug naar stock pagina.