Isgard Moje-Wohlgemuth

1941

Isgard Moje is vooral bekend om haar zeer verfijnd gedecoreede objecten, van zeer kleine vaasvormen (hoogte 5 cm) tot monumentale 75 cm hoge container vormen.
In sommige gevallen vormen twee containers een paar.
Daarnaast maakt zij autonome vormen de z.n. afrollingen, waar vanuit een cylindervorm , losse glasplaten als het ware wegrollen.
Duidelijk is Isgard's voorliefde voor edele metalen te onderscheiden. Het gebruik van prachtige iridiserende kleuren en goud is kenmerkend voor haar werk.
Op heldere glazen cylinders worden de kleuren één voor één aangebacht en gestookt, daarna worden de vormen vaak nog geëtst of gezandstraald. Zo ontstaan intrigerende objecten delicaat en imposant.

Isgard Moje-Wohlgemuth
Is opgeleid aan de Staatliche Glasfachschule in Hadamar.
Vanaf het begin van haar opleiding houdt zij zich bezig met oude glasschilder technieken.
Na afstuderen werkt zij enige tijd in de industrie, en voert zij restauratieopdrachten uit. Daarnaast experimenteert zij met technieken die haar in staat moeten stellen om het glas te decoreren op de door haar gewenste wijze.
Zij heeft vele architecturale opdrachten uitgevoerd, werd beloond met een aantal prestigieuze prijzen en haar werk is te vinden in Museale en Privé collecties over de hele wereld.

nr.1
8x8cm

nr.2
8x8cm

nr.3
8x8cm

Terug naar de stockpagina.